De waarde van wandelend daten

Dat we hebben gekozen voor daten in de vorm van wandelen is niet voor niets. Wandelend daten biedt namelijk een hoop voordelen!

Wandelen is gezond
In de eerste plaats is wandelen natuurlijk erg gezond. Het is goed voor je hart, bloedvaten, cholesterol, botten, spieren, gewicht en geheugen. Het risico op hartproblemen daalt al met 50 procent als mensen één uur per week actief zijn. Dagelijks wandelen verlaagt het risico op diabetes type 2 met maar liefst 58 procent. De kans op darm-, borst- en baarmoederkanker wordt kleiner.
Daarnaast is wandelen goed voor de biologische klok, waardoor het in-/doorslapen verbetert en ook de kwaliteit van de slaap vooruitgaat.
Tel daarbij op dat wandelen werkt tegen stress en depressieve gevoelens. Angststoornissen nemen met bijna de helft af.
Veel wandelen is zelfs gezonder dan kort en intensief bewegen, stelt Hans Savelberg, hoofddocent bewegingswetenschappen in Maastricht.
 
De voordelen van de natuur

Maar dat niet alleen. Kies je voor een single wandeling in de natuur, dan kun je genieten van de winst die de natuur je biedt. Steeds meer onderzoeken bevestigen de positieve effecten van groen op de gezondheid. Natuur vermindert pijn, stress en negatieve emoties, zoals boosheid, vermoeidheid en somberheid. Daarbij nemen de energie en positieve gevoelens toe, en kan natuur de persoonlijke ontwikkeling plus het gevoel van zingeving bevorderen.

Wandelend daten

En natuurlijk: in gezelschap wandelen is een sociale bezigheid. “Tijdens het wandelen kom je echt een paar gesprekslagen verder dan normaal,” geeft neuropsycholoog Erik Scherder aan. “Dat heeft voornamelijk te maken met de fasciculus uncinatus, een verbinding tussen je frontale en temporale hersenkwab. Deze gebruik je om te navigeren, maar maakt ook empathie aan. Daardoor zul je meer invoelend zijn en ontwikkel je sneller een band met de ander.”

En dat is nu precies het grote voordeel aan single wandelingen. Tijdens de groepswandelingen kun je op ontspannen wijze contact leggen en verdiepen met de andere singles.

Wil je het contact met anderen voortzetten na de wandeling, dan kun je dit na afloop gemakkelijk aan ons doorgeven en ontvang je binnen een dag elkaars contactgegevens.

Wandel je mee?

Kortom: naast de waarde van wandelen en de natuur, brengt het wandelend daten contacten tot een dieper niveau. Een fijne, zinvolle manier van daten dus.

Wil je het zelf ervaren? Kijk in onze wandelagenda en schrijf je in!