Gesprekken tijdens het wandelen

Tijdens het wandelen kom je vaak gemakkelijk tot gesprekken. Omdat je niet tegenover elkaar zit, maar samen actief bezig bent, komen gesprekken snel op gang en kan het contact zich in korte tijd verdiepen. Kun je desondanks wat gesprekstips gebruiken, lees dan even verder.

Lichaamstaal

Vind je het lastig om contact te maken, laat de single(s) die je interessant vindt dan in ieder geval via lichaamstaal weten dat je open staat voor een gesprek. Geef signalen af dat het veilig is om jou te benaderen. Maak oogcontact. Kijkt de ander terug? Glimlach. En herhaal dit gerust een paar keer.

Wil je een gesprek openen, bedenk dan: je lichaamstaal en stemgebruik zijn belangrijker dan wat je zegt. Focus je op de ander, wees kalm en lach. Een openingszin kan heel simpel zijn. Begin bijvoorbeeld over iets wat je in de omgeving ziet of iets wat de ander bij zich heeft. Denk aan: ‘Wat heb je voor telefoon?’ ‘Dat is een vrolijke paraplu.’ ‘Ken je dit natuurgebied?’

Geef een complimentje

Een andere aangename ijsbreker kan een complimentje zijn. Het geeft de ander een veilig gevoel en het gevoel gezien te worden. Spreekt de uitstraling van de ander je aan? Zijn kledingstijl? Haar ogen? Spreek het uit; een oprecht compliment kan een goede opening zijn van een fijn gesprek.

Vraag en luister

Vervolgens kun je de ander beter leren kennen. Standaard vragen over werk, woonplaats en hobby’s zijn prima. In het gesprek merk je waarschijnlijk vanzelf waar de ander graag over praat. Luister actief, vraag door en tast af wanneer je iets over jezelf kunt inbrengen. Op deze wijze zal het gesprek zich op een prettige, natuurlijke manier ontwikkelen.

Liever altijd alleen of altijd samen?

Zou je liever meer tijd willen of meer geld? Zou je liever de liefde van je leven ontmoeten of een miljoen euro winnen? Zou je liever aan het strand wonen of in het bos? Liever stelen of vreemdgaan? Liever altijd alleen zijn of altijd samen?

Wil je het gesprek met de ander wat uitdagender maken, dan is dit een leuke manier. Wellicht ken je het spel wel. Het wordt gespeeld op feestjes, maar ook tijdens een single wandeling kan het je gesprekken een interessante draai geven. Maak je vraag zo gek/grappig/diepgaand als je wilt, het fijne aan dit spel is dat je er alle kanten mee op kunt.

Verrassende vragen

Ook andere verrassende vragen kunnen meer inzicht geven in de ander en een gesprek opleveren dat je beiden niet snel vergeet. Denk bijvoorbeeld aan: ‘Wat is het beste cadeau dat iemand jou ooit heeft gegeven?’ ‘Wat is het gekste wat je ooit hebt gedaan?’ ‘Wanneer voel je je het meest in je element?’ ‘Hoe ziet jouw ideale dag eruit?’ ‘Wat is je meest bijzondere eigenschap?’ ‘Wat vind jij de grootste afknapper bij een date?’

De klik

Wat je tijdens de single wandeling ook bespreekt, probeer de klik te ontdekken tussen jou en de ander. Een gezamenlijke passie, een connectie op het gebied van humor, een overeenkomstige denkwijze… Met de meeste mensen klikt het wel op een of meerdere vlakken. Een klik zal het gesprek een positieve boost geven. En daarmee de kans groter maken op wederzijdse interesse in elkaar en een volgende ontmoeting.

Single wandelingen

Hopelijk heeft deze blog je ideeën gegeven om tijdens het wandelen gesprekken met andere singles aan te gaan en te verdiepen. Kom onze tips gerust testen tijdens een van onze geplande single wandelingen.