Romantische wandelingen

Wat is er romantischer dan een wandeling door prachtige bossen en heiden, met bogen van beukenhagen en uitzicht op kastelen en landgoederen? Of je nu met een leuke groep singles op pad gaat of met je geliefde wanneer je gesetteld bent; de drie onderstaande wandelingen doen je hart sneller kloppen.

Op liefdespad langs Kasteel Doorwerth en de Wodanseiken

Deze tocht van 16 km lang begint en eindigt op station Wolfheze. Tijdens deze stevige wandeling met hier en daar een klim, geniet je van veel mooie bossen, heiden en beekjes.

Via de Italiaanse weg (een bijzonder klinkerweggetje met haarspeldbochten), kom je op de plek waar in de Tweede Wereldoorlog de slag om Arnhem is geweest.
Ongeveer halverwege de wandeling zie je – gelegen op een heuvel – Kasteel Doorwerth, een indrukwekkende waterburcht in de uiterwaarden van de Rijn nabij het dorp Doorwerth. Op de binnenplaats van het kasteel staat de oudste robinia van Nederland, die volgens de overlevering in 1579 geplant is.

Aan het einde van de wandeling kun je de vijf beroemde Wodanseiken bewonderen, welke zo’n 500 jaar oud zijn. Deze eiken waren populair bij romantische landschapsschilders uit de negentiende eeuw.

Tijdens deze schitterende wandeling zul je diverse zangvogels horen.

Hier kun je de route downloaden.

Samen genieten van Plantage Willem III in Elst

Een tweede idyllische wandeling is er een van 3,5 km, beginnend en eindigend in Elst.

Je vertrekt vanaf de parkeerplaats aan de Rijkstraatweg en gaat op weg naar Plantage Willem III. Dit is een glooiend gebied op de Utrechtse Heuvelrug met veel bloemen, heide en struwelen. Bijzonder aan deze wandeling zijn de sneeuwsmeltwaterdalen uit de laatste ijstijd. Je komt een oude tabaksplantage tegen met runderen, paarden en damherten, en onderweg kun je op open plekken ook reeën zien.

Laat je tijdens deze wandeling betoveren door het waanzinnige uitzicht op de Betuwe. De hoogteverschillen geven een bijna on-Nederlandse indruk.

Deze adembenemende wandeling vind je hier.

Harts-tocht door Nationaal Park Veluwezoom

De derde wandeling, van station Dieren naar station Rheden (11 km) of Velp (15 km), is tevens een van onze favoriete. Het is een bosrijke route dwars door het Nationaal Park Veluwezoom, bestaande uit een groot aantal landgoederen van Natuurmonumenten.

De wandeling begint bij de heuvelachtige Onzalige Bosschen, die vroeger tot het jachtdomein van de Prinsen van Oranje behoorden. Hier kun je edelherten, reeën en wilde zwijnen ontdekken. Op de Carolinaberg komen maar liefst veertien bospaden bijeen.
Er is veel hoogteverschil, wat het tot een pittige wandeling maakt. Een van de hoogtepunten, zowel letterlijk als figuurlijk, is het bekende uitzichtpunt De Posbank met een indrukwekkend zicht op de prachtige heide.
Vervolgens loop je door landgoed Beekhuizen, waar je watervallen en vijvers vindt.

Hier kun je deze mooie wandelroute downloaden.

Wandel ze!

Zin in een romantische wandeling? Hopelijk helpen deze sprookjesachtige routes je op weg. Veel plezier!